Direktlänk till inlägg 21 mars 2013
Daim är nog banne mig en av de mest älskade chokladbitarna av oss svenskar, och kanske beror det på att den hårda kolan insvept i ett lager choklad smakar så gott. Jag behöver väl inte ens säga att det är en sockerbomb som INTE bör intas varje dag, det tror jag att alla förstår.
Om man gillar Daim men känner för att käka något som är fritt från vitt socker, smör och tilsattsämmnen, och som istället är gjort på kokossocker som har ett lågt GI på 35 och samtidigt är rikt på järn och zink b.la och som även har en bas av kokosolja som är en laurinrik olja med medellånga fettsyror och som även används för att motverka sötsug och rena tarmen. Om jag sedan säger att chokladen är helt sockerfri och innehåller 2 – 3 ingredienser och att denna Daim är All natrual och veganvänlig, blir du inte då lite sugen? Den smakar RIKTIGT gott, en hård kola med chokaldöverdrag som smälter i munnen, nästan som originalet, fast mycket nyttigare.
Ingredienser 3 ”kakor”:
1msk kokosolja
1tsk kakao
1tsk honung
1.5msk kokossocker
Blanda allt i en tjockbottnad kastrull och koka upp under omrörning. Låt koka under några min tills det tjocknar och bubblar som en glansig smet. Häll upp på bakplåtspapper och låt svalna. Skär i 3 längder eller mindre bitar. Pensla dem med mörk choklad eller chokladreceptet nedan och lägg i kylskåp för att stelna.
Choklad:
2msk kokosolja
2msk sötning
2msk kakao
Smält olja och rör i övriga. pensla daimen och låt stelna i kylskåp.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 | |||
|