healthislife

Alla inlägg under februari 2013

Av Livia - 3 februari 2013 19:15

För några år sedan, när jag började träna och utforska hälsomatens sida var detta min favvorätt ett tag. Jag brukade käka den varje söndag när jag kom hem från ett pulsmedelpass. Än idag är detta en superbra återhämtningsrätt och den smakar fortfarande lika gott XD  Bönor är rika på högvärdiga proteiner, fibrer och mineraler. När de kommer i tomatsås får de dock ett llite högre innehåll av socker men det är minimalt och när man tränar behöver man även socker men inte i allt för stora mängder så uteslut inte det. Råris har högre näringsinnehåll och lägre GI än vitt och lax är såklart rikt på omega 3. Att panera i sesamfrön istället för ströbröd ger även nuggetsen en krispigare yta och nyttigare innehållsförteckning. Du kan kyla ned rätten för att värma dagen därpå, den smakar lika gott då om inte godare ;)

     

Ingredienser 2port:

1 burk bönor i tomatsås

2dl kokt råris

2 fileér lax

½ dl sesamfrön

1 ägg eller vita

Salt, peppar

+ creme fraiche och lime


Häll  av hälften av tomatsåsen från bönorna och blanda sedan det kvarvarande spadet+ bönorna med det kokta riset. Skär laxfiléerna i 4 bitar styck och doppa i ägg för att sedan rulla i sesamfrön blandat med kryddor. Grilla i ugn 225 grader ca 20 min. Klart ! easy peacy XD

Av Livia - 2 februari 2013 20:15

Häromveckan när jag var på sjukhuset för att ta ett såntdär blodprov ( som jag hatar, har världens nålfobi L ) så köpte jag lunch nere i sjukhuslobbyn. Man blir ju lite yr och grinig av att de snor ens blod så man behöver snabb energi. Hursomhelst jag köpte något riktigt gott, en hollänsk lax och potatiskaka som smakade som en blandning av stuvad lax och potatisratäng. Att köpa färdigmat är inte en hit för mig efterssom att de ofta tilsätter en massa E nr för att det ska hålla, smaka gott och se bra ut, men ibland så måste man. När jag kom hem till mitt kök exprimenterade jag och vips så hade jag skapat min egen lax och potatiskaka som självklart var minst lika god. Nu tänkte jag dela med mig av detta hälsogodiga receptet ( haha, roligt ord XD). Potatisar är faktiskt nyttigare än vad de får cred för och är som andra rotfrukter rikt på fibrer men även kalium och järn och om du som jag äter de med skalet på kammar du även hem några B- vitaminer och zink. Lax är som vi alla vet omega – 3 rikt  och innehåller även andra essentiella fettsyror. Jag använder keso för ett högre proteininnehåll ( då jag bygger muskler) och fetaost för smaken men andvänd ärna annan ost som du gillar.

     

Ingredienser 1 port:

2 potatisar ( tunt skivade)

1 laxfilé

¼ gullök

2cm purjolök

1 champinjon

½ dl keso

25g fetaost

Persilja, vitpeppar, salt

1 ägg eller vita


Skiva potatisen tunt och bre ut på botten i en liten form. Spara lite mer än hälften av skivorna. Bre ut laxfilén skuren i mindre bitar och strö över svamp och lök. Mixa keso, ägg och ost med kryddor till slät smet och strö över fisken. Täck över med de sista potatisskivorna och toppa med svartpeppar.

Grädda 200 -  225 grader 15 – 25 min.

Av Livia - 1 februari 2013 14:30

Raourrrg !! detta är en krämig pudding med hetta och sting. Det söta från bananen bryts av mot det lena från kokos, sura från lime och heta från chili. Godare än vad det låter och än vad jag förväntade mig. Jag avslutade en het asiatmiddag med denna och det blev en bra avslutning och den är förstås nyttig. Kokos innehåller bra fetter som b.la säger vara bra för mag/ tarm funktioner, lime C- vitamin, banan kalium, fosfor, selen, järn och chili och kanel förbättrar ämmnesomsättningen. Chiafrön bidrar även med omega – 3 som är bra om du inte får i dig fisk 3 ggr i veckan.

     


Ingredienser 1 port:

1dl kokosmjölk ( fullfet)

2msk chiafrö

1banan ( mogen)

Toppa med 1nypa chiliflakes och kanel + lite   lime


Mixa allt med stavmixer och låt stå minst en timma.

Av Livia - 1 februari 2013 07:15

Nu tittar ni nog på bilderna och tänker ” vilken ohälsosam tjej som käkar rulltårta till frukost”. Men vad säger ni om jag säger att denna frulle rulltårtan är nyttigare än eran gröt och avokadohalva? ” är hon inte riktigt klok?”. men det är faktist sant. Inget onyttigt i denna utan bar afullt med nyttigheter och dylikt. Hirs/havre, ägg, kakao, kesella, hallon, honung och kaffe, det låter ju som en portion gröt med ett kokt ägg och en kopp kaffe. Det är vad detta är, fast i en roligare tappning. Frukost ska vara gott, roligt och ett äventyr, så testa och lev på den hälsosamt vilda sidan, you know you want to ;) Nu till näringsinnehållet, B-vitaminer, antioxidanter, protein, kalcium, C- vitamin, mineraler, koffein och kalium. Ge dig en vitaminrik frukost, för det förtjänar du!

     

Ingredienser 1 port


Rulle:

Ca 1msk bovetemjöl

1msk kakao

1msk sojamjöl

1msk hirsflingor eller mixade havregryn

1ägg

1-2 msk sötning ( honung, agave ?)

vaniljpulver


Mocca -Kräm:

½ pkt kesella

½ dl mjölk

1.5msk kakao

1tsk maca ( kan uteslutas)

1msk kaffepulver

1msk sötning ( agave, honung?)


Chokladringel:

1msk kokosolja

1msk kakao

+ rårörda vanilj hallon  hallon + vaniljpulver)

         


Vispa ägg och sötning och vispa snabbt i övriga ingredienser. Bre ut som en kvadrat på ett bakplåtspapper och grädda 5 min 250 grader. Stjälp upp ( rulla ihop) och Låt svalna något. Blanda ihop allt till krämen och bre 1/3 av den på kakan. Rulla ihop. Lägg resterande kräm i en skål. För att dekorera snyggt med lite hälsochoklad, smält kokosolja i micro och blanda med kakao. Ringla över kakan och ställ i kylskåp. Servera med krämen och hallon.

Presentation


Jag är en 17-årig tjej som är superduper intresserad av hälsa, kost och träning, det är vad jag brinner för, mitt kall, min passion, MITT LIV.På den här bloggen ska jag dela med mig om min historia, recept träning och ja, det mesta. Hoppas ni gillar min b

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14
15
16 17
18 19 20 21
22
23 24
25 26
27
28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Recept

Jag?

Hittarecept.se

Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards