Direktlänk till inlägg 19 februari 2013
Blev finfrukost idag, men det är man värd såhär på lovet. Jag vet att det är helt fel tid för att börja hylla lussebullar och allt som är juligt, alla längtar efter sommarn och jul är över. Men jag hänger väl kvar där antar jag. Den var i alla fall hur god som helst och den lilla råa mini lusselatten förhöjde det lite extra. Jag serverade med agargrädde men det går med turkisk yoghurt eller något annat. GOOD JUL, hahah XD
Ingredienser 1 port:
1.2dl havregryn
1tsk chia eller linfrö
½ tsk bakpulver
1/3 pkt saffran
2msk sötning valfri
2msk russin
0.6dl äppelmos
0.6dl mjölk
Blanda ihop det torra och rör ihop med det blöta. Häll i en oljad kopp/form och grädda 190 grader 40 min.
Mini lussebulle
3sprikoser
4 nötter
Lite äppelmos
Saffran
Russin
Ev: lite Mjöl ( jag hade kokosmjöl)
Mixa allt slätt och arbeta ihop en liten lussebulle.
Kallvisp:
3dl mjölk
2/3tsk agar agar
3msk sötning
Vanilj
Blanda agar och mjölk. Koka upp och låt puttra 3 – 5 min under omrörning. Låt svalna och ställ i kylskåp tils stelt. Mixa med mixer och vispa sedan. Ställ i frysen några min innan servering och vispa sedan igen.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 |
28 | ||||||
|