Direktlänk till inlägg 30 januari 2013
Marockansk mat brukar ofta innehålla torkad frukt, nötter och milda kryddor så som kanel och kardemumma. Jag är inget Big fan men någon gång ibland är det gott. Ikväll var en sådan gång. Jag tycket att såsen passade väldigt bra till den halvsöta, värmande maten. Fibrer, bra kolhydrater, protein, matsmältninsstimulerande kryddor, grönsaker och E - vitamin finns i allafall i grytan.
Ingredienser 1 port:
Sås:
Koka bulgur/couscous. Skär kycklingen i tärningar och stek i olja med grönsaker och kryddor ca 5 min.
Tilsätt buljong och vatten, kanel, aprikos och mandlar och låt puttra 10 min. när vattnet har kokat bort lägg i bulgur/coucous och mynta, kikärtor + krydda lite extra. Du får ev späda ut med lite mer vatten. Servera med dressingen.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 | 6 | ||||
7 |
8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|