Direktlänk till inlägg 28 januari 2013
Smakar OK ingen stor sensation men definitivt värd att prova. Aprikos gör sig bra med kanel och när man lägger till choklad blir allt så mycket bättre, eller hur? Vet inte om jag skulle servera denna som dessert utan passar mer som mellis eller kvällis men det får man helt avgöra själv. Jag skulle kunna äta den som dessert men jag är juh också lite av en hälsofreak. Hursomhels, nu till näringsinnehållet. Äggvitor - protein , Hasselnötter – magnesium och järn, Aprikos – karotener som omvandlas till A – vitamin, Kakao – antioxidanter, Mesquite – aminosyran lysin, zink, Mejeriprodukt - Kalcium.
1-2 port
Marängbottnar:
Fyllning 1:
Fyllning 2 :
Vispa vitorna till ett skum, vänd försiktigt i övriga ingredienser. Häll i smeten i en påse som du klipper hål i hörnet och spritsa sedan ut 3 rundlar. Grädda 125 grader runt en timma. Ta ut och låt svalna.
Fyllning 1:
Mixa ihop allt. Sprid ut över marängplatta 1.
Fyllning 2:
Mixa allt någorlunda slätt och bre sedan på lager 2 och 3.
Toppa med aprikos och kakaonibs eller hackad choklad. Servera direkt så att marängen inte blir blöt.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 | 6 | ||||
7 |
8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|