Direktlänk till inlägg 26 januari 2013
Guud vad gulliga! Små söta pajer med äppelfyllning och myntasåsen blir kronan på verket. Jag har länge tänkt att göra en paj som ser ut litesom McDonalds äppelpajer och servera med en myntasås. Istället för det där fettdrypande, friterade degknyterna blev det små, halvkrispiga, pajer med ren smak av mandel och äpple. De var goda som det var men när man doppade de i den söta, fräscha dippen togs de till en ny nivå. Jag åt de på kvällen när jag kom hem från ett kort styrkepass och jag kan faktist säga att ” äppelpajer är perfekt återhämtning”. De är rika på E- vitamin, fibrer och flavoniderfrån äpplen, som syddar mot hjärt/ kärl sjukdomar + bra tarmbakterier.
Hörni om ni har något ni önskar att jag ska hälsofiera eller skriva om så tveka inte att säga det. Jag har redan fått önskemål om att skriva ett inlägg om måltidsdrycker, naturliga andedräktsförstärkare, vad man ska äta/göra för att få bättre hår och nagelkvalitet, så ni vet lite vad ni har att vänta er. Ha det gött, och ät mycket nyttigt( eller onyttigt ibland) lördagsgodis!
Ingredienser 1 – 2 port:
Sås:
Rör ihop det tora och knäck sedan i ett ägg. Blanda försiktigt ihop till en jämn deg. Låt vila 5 min i kylskåp. Ta ut och pudra med kokosmjöl, kavla ut till en 0,5 cm tunn rektangel mellan två bakplåtspapper. Klicka ut äppelmosen som på bilden och vik sedan försiktigt med hjälp av bakplåtspappret ena deghalvan över äppelmoset. Tryck ihop i kanten och skär av överfödig deg( den blir småkakor). Skär i 4- 6 bitar eller grädda som en stor. Toppa med kokossocker. Grädda 175 grader 15min.
Äppelmos gör jag själv genom att koka ett äpple 5 min i ett glas i micon och sedan mixa med gaffel när det har svalnat. Clean and sugarfree!
Rör ihop såsen och servera med kakorna.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 | 6 | ||||
7 |
8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|