Direktlänk till inlägg 25 januari 2013
När jag var elva och min pappa brukade komma på besök från tyskland ( där han bor) på sommrarna hade vi små rutiner vi alltid utförde. Jag brukade vakna 10.00 äta frukost bestående av kelda tomatsoppa och en kanelbulle för att sedan gulpa i mig 1 liter mango proviva och en pastacurrysallad á olivomat. Allt detta sköljdes ned med sommarlovsmorgon på barnkanalen.
Tro inte att jag var tråkig, jag gjorde grejer på eftermiddagen, but the point is att jag verkligen gillade kelda tomatsoppa. Den var mild och lagom söt, men när jag läste innehålsförteckningen fick jag veta att den inte ens innehöll några tomater, ja, jag blev också chokad. Jag har nu modifierat receptet och istället skapad en mustig look a like som smakar underbart.
Ingredienser : 2 port
Vitlöksbröd: 1-2port
Koka allt till soppan i kastrull medelvärme 15 min, tilsätt grädden när 5 min återstår.
Knäck ägg i muffinsform och strö över örter och ev: ost. Grädda 20 – 25 min 225 grader.
Blanda allt till vitlökssmöret och lägg i mellan de skivade brödbitarna. Grädda 225 grader 10 min.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 | 6 | ||||
7 |
8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|