Direktlänk till inlägg 20 januari 2013
Proteinrika, mättande, goda och gulliga. Crepes med fyllningar som går att variera i oändlighet. Jag gjorde choklad och persikofyllningarna och åt de med ett glas mjölk, en knäckemacka och en kiwi till frukost. Jag blev riktigt pigg efter dem och de blev starten på en intressant och rolig dag. Allt går så mycket bättre efter en ordentlig och god frukost, eller hur?
Ingredienser:
Ca 1 dl äggvitor eller 2 ägg
3msk mjölk
2msk bovetemjöl
1tsk kokossocker
½ krm vaniljpulver
1msk olja att steka i
Vispa snabbt ihop allt till crepsen med en gaffel och stek sedan i upphettad stekpanna med olja ca 2 min/ sida. Fyll med valfri fyllning och servera.
Fyllnings exempel:
Choklad chip:
1dl mixad keso eller kvarg eller turkisk yoghurt
1 dadel i bitar
3 valnötter
1msk kakaonibs eller hackad mörk choklad
Agave
1.5 msk kakao eller carob eller både
Persika och hallon:
1dl mixad keso eller kvarg eller turkisk yoghurt
½ dl mosade hallon
1 liten persika i bitar
1tsk agave eller annan sötning
lite apelsin och ev. granatäpple
Banana PB
1dl mixad keso eller kvarg eller turkisk yoghurt
½ banan
1msk jordnötssmör
Jordgubbar och lime:
1dl mixad keso eller kvarg eller turkisk yoghurt
Skal och saft ½ lime
½ dl misade eller skivade jordgubbar
1tsk agavesirap
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 | 6 | ||||
7 |
8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|