Direktlänk till inlägg 31 december 2012
Ett fräscht mellis eller varför inte eftrett ? gelén får sin konsirtens tack vare chiafröna ( OMG jag älskar dem) som på något sätt binder vätska och blir gelé. Servera gärna med nyrostade nötter då de fortfarande är lite varma. Jättegott även som en del i brunch/ frukost och kan varieras i massor. Omega 3 och 6 från chiafrön, C – vitamin från citrusfrukterna och bra fett från nötter och även mineraler från honung. Nästa gång ska jag testa att blanda ner lite saffran i ypghurten då det gifter sig så bra med clementiner. ( PS: Ha ett Gott nytt år och sätt lagom många och rimliga nyårslöften)
Ingredienser:
1 clementin ( pressad inklusive fruktköttet) ½ dl apelsin pressad
2msk chiafrön
+ 2dl turkisk yoghurt
½ dl rostade nötter och mullbär/ russin
1tsk honung
Rör ut chiafröna i de pressade frukterna och låt stå 10 min. lasta upp i glas med yoghurt, bär, honung och hackade nötter som du torrostar några minuter i stekpanna.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
||||||||
3 | 4 | 5 | 6 |
7 | 8 | 9 |
|||
10 | 11 |
12 | 13 |
14 | 15 |
16 |
|||
17 |
18 |
19 |
20 |
21 | 22 |
23 |
|||
24 |
25 |
26 |
27 | 28 |
29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|