Direktlänk till inlägg 29 december 2012
En klassisk midsommardessert som avnjuts varje sommar av min familj. Jag vet att det är mitt i vintern och långt låångt kvar tills sommar men jag bara kände för denna goding häromdagen. Vi brukar inte göra den på detta sättet utan serverar med en ägg – vanilj kräm istället med en massa vispgr4ädde och sånt så jag bestämde mig för att hälsofiera den. Zink, magnesium, kalium, kalcium, järn, C – vitamin och vitamin - A är bara några av de nyttigheter denna för med sig ned i magen.
Ingredienser: 2 port
300 g jordgubbar
Skal och saft från 1 lime
1-2msk kokossocker
Basilika
Vaniljkräm:
200g turkisk yoghurt eller kvarg
½ tsk vaniljpulver
1msk kokossocker eller annan sötning
Skiva jordgubbarna i fjärdedelar, riv över skal och pressa juice. Blanda i sockret och låt marinera över natten. Vaniljkrämen gör du lätt genom att blanda ihop alla ingredienser. Häll upp i glas och servera.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
||||||||
3 | 4 | 5 | 6 |
7 | 8 | 9 |
|||
10 | 11 |
12 | 13 |
14 | 15 |
16 |
|||
17 |
18 |
19 |
20 |
21 | 22 |
23 |
|||
24 |
25 |
26 |
27 | 28 |
29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|