Direktlänk till inlägg 29 november 2012
Dessa semlor blir lite matigare och är därför perfekta till mellis, tvivla dock inte då smaken är superb och de påminner mycket om riktiga semlor. Nyttiga med proteiner från ägg och sojamjöl, ägvita, kalcium från turkisk yoghurt och mjölk och kesella och sötningfrån naturliga dadlar, agavesirap och stevia.mandlar bidrar med vitamin E och är samtidigt mättande. Njut utan skuldkänslor och vet att det iställer hjälper dig att bygga en starkare kropp och hälsa. PS! de är low carb
Ca 1 dl sojamjöl1.5- 2 dl pofiber
1msk fiberhusk
1tsk bakpulver
1dl stevia
1msk honung/agave
1 ägg
1dl mjölk
25g jäst
1dl kesella
1tsk stötta kardemumma kärnor
Värm mjölken till fingervarm och smula i jästen. blanda alla torra ingredienser förutom stevian. vispa stevia och ägg tills pösigt ( 1-2min) och tilsätt stötta kardemumma kärnor och kesella. tilsist tilsätter du mjölken och de torra ingredienserna och rör om med slickepott och sedan händerna. låt jäsa 30 min och arbeta sedan ut 4 - 8 " bullar". låt jäsa ytterligare 30 min inan dupenslar dem med äggvita bandat med agavesirap/honung och skjuter in dem i ugnen 225 grader 8 - 10 min eller tils de ser klara ut.
Grädde:
1dl turkisk yoghurt
1-2 vispade äggvitor
Vaniljpulver
2msk agave
½ dl kesella
Vispa äggvitorna till ett hårt skumm. Rör ihop resterande ingredienser och vänd sedan försiktigt i äggblandningen. spritsa fint på semlorna eller klicka bara över.
3 dadlar
15 mandlar ( hackade)
1msk solrosfrön
Ev agave
1msk mjölk
Mixa allt förutom mandlar.
Hacka mandlar och blanda med resten.
1 näve Mandlar
1msk Rapsolja/ kokosolja
2msk stevia
Mixa länge
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
||||||
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
|||
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
|||
19 | 20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
|||
26 |
27 |
28 |
29 | 30 | |||||
|